Kocaeli Fotoğraf Sanatı Derneği

Hizmetleri

Temel Fotoğraf Semineri

Fotoğrafın Sanatsal Değeri, Objektifler, Pozlama, Işık, Renk, Kompozisyon, Dijital Fotoğraf ve Uygulama çekimlerini içeren Seminer 5 Hafta 20 Saat sürmektedir.

Fotoğraf Atölyeleri

Fotoğraf Sanatının farklı alanlarında konusunda uzman sanatçılar tarafından teorik ve pratik olarak düzenlenen kısa süreli seminerlerdir.

Yarışma Organizasyonları

Kocaeli Fotoğraf Sanatı Derneği (KASK) tarafından Suha Kocaoğlu’nun anısını yaşatmak ve fotoğrafta proje üretimine destek vermek amacıyla bu yıl 5’incisi düzenlendi

Sosyal Projeler

KASK okullarla buluşuyor Kocaeli’yi Fotoğraflıyor” YEDEP projemiz kapsamında Kanuni Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileriyle fotoğraf konuştuk ve uygulamalı çekimlerle kentimizi fotoğrafladık.

Etkinlik Haberleri

İstanbul Candid Street Photography Sunum ve Söyleşisi

Kocaeli Fotoğraf Sanatı Derneği’nin gelenekselleşmiş Salı Etkinliği kapsamında İstanbul Candid Street Photography Topluluğunu dernek merkezimizde konuk ettik.


ICSP grubu üyelerinin Sokak Fotoğrafçılığı gösterileri ve söyleşilerinin ardından KASK adına Yönetim Kurulu Üyemiz Ümran ÖZDEMİR tarafından Murat HARMANLIKLI’ya ICSP grubunu temsilen plaket takdim edildi.

İstanbul Candid Street Photography Fotoğraf Gösteri ve Söyleşisi

Değerli Üyelerimiz ve Fotoğraf Dostlarımız,

Bu hafta Salı etkinliğimizde “Sokak Fotoğrafçılığına dair Fotoğraf Sunum ve Söyleşileri ile İstanbul Candid Street Photography grubu bizimle olacaktır.

16 Nisan 2024 Salı akşamı, Saat 19:00’da gerçekleşecek bu keyifli etkinliğimize tüm üyelerimizin ve fotoğraf dostlarımızın katılımını bekliyoruz.

Görüşmek dileğiyle…

KASK Geleneksel İftar Yemeği

Üyelerimiz ve fotoğraf dostlarımızın katılımıyla her yıl gelenekselleşen iftar buluşmamızı bu yılda gerçekleştirdik. Keyifli sohbetler eşliğinde geçen akşamımıza değer katan fotoğraf severlere sonsuz teşekkür ederiz.

Ödüllü Ayın Portfolyo Etkinliği

Değerli Üyelerimiz;

Bir fotoğrafçının zaman içinde karşılaştığı en büyük sorunlardan bazıları çektiği fotoğraflarda kendisini tekrarlama döngüsüne düşmesi, farklı konular ve tekniklerde konu bütünlüğü olmayan tekil fotoğraflar üretmeye başlamasıdır. Bu sorunu aşmanın ve fotoğraf çekmekten tekrar keyif almanın yolu ise bir hikaye serisi içinde kendini anlatabileceği yeni fotoğraf projelerinin üretiminden geçtiğine inanıyoruz.

Kocaeli Fotoğraf Sanatı Derneği Yönetim Kurulu olarak uzun süredir düzenli olarak gerçekleştirdiğimiz Haftanın Fotoğrafı Etkinliğimizin yanına üyelerimizden aldığımız ilham ve güç ile yeni bir etkinlik olarak Ödüllü AYIN PORTFOLYOSU etkinliğini eklemek istiyoruz.

Bu etkinliği düzenlerken üyelerimizin kendi gündelik yaşamlarından, çevresel faktörlerden, farklı hikayeler içerisinden belirledikleri konularda etkin bir disiplin içerisinde oluşturucakları seri fotoğraf projelerini bizlerle paylaşmalarını bekliyoruz.

Kocaeli Fotoğraf Sanatı Derneği Yönetimi olarak Ayın Sunumu perspektifinden başlayan ve üyelerimizin tümüne yayılmasını arzu ettiğimiz farklı fotoğraf projelerini KASK sosyal medya sayfalarında, farklı şehirlerde gerçekleştirilen organizasyonlarda, bireysel ya da dernek olarak gerçekleştirilen sunum ve söyleşi etkinliklerinde, TFSF çatısı altında gerçekleştirilen Suha Kocaoğlu Kupası, Sami Güner Kupası vb. prestijli organizasyonlarda görmek istiyoruz.

Bu kapsamda; Nisan Ayı itibariyle her ayın son haftası gerçekleştirdiğimiz Fotoğraf Okuma Etkinliğinde başarılı bulunan fotoğraf projesinin duyurusunu yapacağımız AYIN PORTFOLYOSU etkinliğimize sizlerden alacağımız desteğe inanarak başlıyoruz.

Katılım Koşulları ;

5-10 adet arasında konu bütünlüğüne sahip tamamı renkli yada siyah beyaz olan yatay/dikey seri fotoğraflardan oluşan çalışmalarınızı her ayın 20’sine kadar kaskkocaeli@gmail.com mail adresine göndererek katılım sağlayabilirsiniz.

Not : Etkinliğimiz sadece KASK üyelerine özel etkinliktir.

Kocaeli Fotoğraf Sanatı Derneği
Yönetim Kurulu